Sunday, May 30, 2010

Mexic,Hievre de Aqua







Saturday, May 29, 2010

Mexic,Oaxaca












Friday, May 21, 2010

Mexic






















Luni,am plecat din capitala spre Oaxaca,unde am petrecut 4 zile foarte interesante.Autocarul spre Oaxaca,pleaca din gara Tapo si pretul unui bilet este de aproximativ 390 de pesos(37 de usd).Tranportul in Mexic este scump,ma refer la asta pentru turisti,dar ai parte de tot confortul.
Oaxaca este locul originar istoric al populaţiilor pre-columbiene Zapotec şi Mixtec, având cei mai mulţi vorbitori nativi ai limbilor amerindiene vorbite în Mexicul de azi. Numele statului se regăseşte şi în capitala acestuia, Oaxaca, numită adesea formal, Oaxaca de Juarez. Cu o suprafaţă totală de 93.952 km², statul Oaxaca este al cincilea stat al Mexicului în ordinea suprafeţei. Conform recensământului din anul 2005, populaţia statului era de 3.506.821 locuitori.
Oaxaca,este capitala de stat si este declarata Patrimoniu Cultural de catre Unesco,isi datoreaza faima sa de frumusete si armonie a arhitecturii sale,bogatia traditiilor sale culturale,plus varietatea de alimente tipice.
Punctul de pornire pentru excursii este Oaxaca,se pleaca spre Mitla,cascada Hievre de Aqua,copacul Tule,statiunea Puerto Escondido,sunt foarte multe de vazut in zona asta.
In prima zi in Oaxaca,am vizitat manastirea Santo Domingo si centrul istoric,a fost o zi superba.Oaxaca ofera multe locuri istorice interesante,situate in jurul linistitei piete principale,inchisa traficului rutier,care poate deveni punctul final al plimbarilor la pas.Pe Calle Acala,o alta artera pietonala,gasesti magazine si restaurante gazduite de cladiri cu un nivel,viu colorate,ridicate de putin timp dupa fondarea orasului de catre spanioli,in secolul al XVI-lea.
Atractii turistice;Biserica Santo Domingo,Iglesia del Carmen Alto,Muzeul Casa de Benito Juarez,Muzeul Culturii de Oaxaca,Teatru Macedonio Alcala,Piata Benito Juarez,Piata Zocalo.
Eu am ales sa merg in orasul Mitla si cascada Hievre de Agua,la cativa km de orasul Oaxaca.Cum ajungi?daca nu esti foarte matinal,poti rata excursia organizata de la ora 10 de catre agentia de turism.Eu m-am trezit la 10 fix,am decis sa plec pe cont propriu,directia gara centrala si apoi Mitla si Hievre de Agua.De la hostel,am mers spre gara centrala cam 15 minute,unde am asteptat autobuzul spre Mitla 45 de minute.Am coborat din autobuz,in statie era un restaurant si acolo gaseai tranport spre Hievre de Agua.Acolo,se afla o tipa de origine asiatica,vroia si ea tot la Hievre de Agua,trebuia sa asteptam inca 4 persoane,doar asa puteam pleca.Pana la urma am vorbit,ne-a facut batranul un pret pentru 2 persoane,nu era asa convenabil si pana la urma am negociat:).Am plecat imediat,a costat 13 de usd,in 20 de minute am ajuns intr-un loc superb.Aici se afla o cascada si bazine cu apa sulfuroasa,din pacate nu aveam costumul de baie la mine,dar sigur merita sa faci o baie,era si foarte cald.

Thursday, May 20, 2010

Mexic





Mexico City

Tuesday, May 18, 2010






Mexico City